Žádné produkty
Patchworkový přehoz přes dvoulůžko...
Pánská košile z jihoindocké bavlny* s dlouhým rukávem.U krku je řešena...
Pánská košile z jihoindocké bavlny* s dlouhým rukávem.U krku je řešena...
Bavlněná pánská košile s dlouhým rukávem. U krku je řešena stojáčkem....
Bavlněná pánská košile s dlouhým rukávem. U krku je řešena stojáčkem....
Bavlněná pánská košile s dlouhým rukávem. U krku je řešena stojáčkem....
Bavlněná pánská košile s dlouhým rukávem. U krku je řešena stojáčkem....
Bavlněná pánská košile s dlouhým rukávem. U krku je řešena stojáčkem....
Bavlněná pánská košile s dlouhým rukávem. U krku je řešena stojáčkem....
Základem indické kuchyně je promyšlené používání koření, bylin a chuťových přísad. Vynalézavé používání vybraných aromatických koření a bylin, odhalující skryté chutě a vůně jídel, dává indické kuchyni její výjimečný charakter.
Věda o používání koření ke zvýraznění chuti jídel a udržení dobrého zdraví sahá tisíce let do minulosti, k písmům jako ...
Základem indické kuchyně je promyšlené používání koření, bylin a chuťových přísad. Vynalézavé používání vybraných aromatických koření a bylin, odhalující skryté chutě a vůně jídel, dává indické kuchyni její výjimečný charakter.
Věda o používání koření ke zvýraznění chuti jídel a udržení dobrého zdraví sahá tisíce let do minulosti, k písmům jako Ayur-veda a Artha-šástra.
Černá sůl je mimo jiné výborným chuťovým obohacením pokrmů. Černá sůl (kala namak) je zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Sůl je ve skutečnosti růžovo-šedá díky vysokému obsahu železa a jiných minerálů. Chemicky je černá sůl chlorid sodný se železem, siřičité složky a stopy minerálů. Balení 100g. více info viz níže
Asafoetida (hing) - aromatická pryskyřice kořene Ferula asafoetida se používá ve skutečně malém množství. Chuťově s ní můžmem částečně nahradit cibuli či česnek. Známé jsou také její léčebné vlastnosti. Asafoetida je v prevenci proti nadýmání tak účinná, že ze špatného trávení může vyléčit i koně. Balení 70 g. Složení: asafoetida, mouka a škrob z quinoi....
Černucha (cibulová semínka), neboli Kalindži dodávají jídlu orientální a slabou cibulovou příchuť. Přidávají se do zeleninových jídel a těsta na pakory. Balení : 25 gr
Římský kmín, známý také jako Indický (jeera) - odlišný tvarem i chutí od kmínu, který je znám u nás. Je velmi aromatický, jedena z nejdůležitějších přísad při přípravě zeleninových karí, rýží, chuťovek a dálů (luštěninových polévek). Při bolestech žaludku se podle Ayur-védy žvýká namletý kmín v malých množstvích.Balení : 30 gramů
Černá hořčice (rai) - indická kuchyně by nebyla indickou bez semínek Brassica juncea. Semínka černé hořčice mají ořechovou chuť a jsou výživná. V jídle působí dekorativně a tak ho činí i pěkné na pohled. Balení : 50 gramů.
Koriandr (dhania) - koriandrová semínka dodávají jídlu čerstvou jarní chuť. Oleje v koriandrových semínkách pomáhají vstřebávat škrobovitá jídla a kořenovou zeleninu. Výborně se hodí k bramborům. Balení : 35 gramů.
Kurkuma (haldi) - namletá na prášek se používá v malém množství, aby dodala čerstvou, pronikavou chuť a vůni zelenině, polévkám a chuťovkám, nebo aby obarvila rýži. Dávejte si pozor na šaty, protože kurkuma barví. Také se snadno připálí, proto ji vařte opatrně. V ajurvédském lékařství se užívá jako diuretikum, čistí krev je protizánětlivá a povzbuzuje...
Zázvor (adrak) - v indické kuchyni se zázvor používá široce ve všech podobách.Práškový zázvor se nevyrovná čerstvému, neboť jejich chuť a vůně se liší. Zázvor se používá v lékařství při poruchách trávení. Pojídaný v malých množstvích léčí bolesti žaludku i krku, a zázvorový čaj je vynikajícím lékem proti nachlazení. Balení : 20 gr
Fenugreek - řecké seno (methi), neboli pískavice - rostlina příbuzná hrachu nebo fazoli. Hnědě béžová semínka jsou nepostradatelná v mnoha zeleninových směsích, chuťovkách a hodí se i do rýže. Semena se používají celá nebo pomletá především v kuchyních jižní Asie, arabských a etiopských. Balení 40gr. více info viz níže
Kayenský pepř je jedno z nejostřejších koření. Získává se z nejostřejších typů kořeninových paprik, které se pěstují ve všech tropických oblastech. Používá se k zelenině, do různých ostrých omáček, marinád, guláše. Balení : 20 gramů.
Orientální koření je kořenící směs, která dodá pokrmu orientální příchuť. Obsahuje sůl, neobsahuje glutaman ani žádné další přísady.Složení: sůl 20,0 %, koriandr, paprika sladká, zázvor, pepř černý, kurkuma, kmín, pepř bílý, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, muškátový květ, kyselina: kys. citronová. Balení : 30 gramů
Kardamom (elaichi) se používá k ochucování sladkostí, do horkých nápojů pro zahřátí, do lasí (jogurtových nápojů), používá se při výrobě garam masaly, také i do některých slaných, zeleninových jídel. Kardamom se žvýká pro osvěžení dechu, podporuje trávení, stimuluje organismus, oddenek zahání únavu a horečku. Balení : 35 gramů.
Černucha (cibulová semínka), neboli Kalindži dodávají jídlu slabou cibulovou příchuť. Přidávají se do zeleninových jídel a těsta na pakory. Balení : 100 gramů.
Černá hořčice (rai) - indická kuchyně by nebyla indickou bez semínek Brassica juncea. Semínka černé hořčice mají ořechovou chuť a jsou výživná. V jídle působí dekorativně a tak ho činí pěkné na pohled. Balení : 100 gramů.
Římský kmín, známý také jako Indický (jeera) - odlišný tvarem i chutí od kmínu, který je znám u nás. Je velmi aromatický, jedena z nejdůležitějších přísad při přípravě zeleninových karí, rýží, chuťovek a dálů (luštěninových polévek). Při bolestech žaludku se podle Ayur-védy žvýká namletý kmín v malých množstvích. Balení : 100 gramů.
Fenugreek - řecké seno (methi), neboli pískavice - hnědě béžová semínka jsou nepostradatelná v mnoha zeleninových směsích, chuťovkách a hodí se i do rýže. Semínka řeckého sena mají lehce nahořklou příchuť, proto nepřesahujte doporučené dávky a chraňte je před připálením, aby nezhořkla ještě více. Balení 100gr.
Koriandr (dhania) - koriandrová semínka dodávají jídlu čerstvou jarní chuť. Oleje v koriandrových semínkách pomáhají vstřebávat škrobovitá jídla a kořenovou zeleninu. Výborně se hodí k bramborům. Balení : 100 gramů.
Kurkuma (haldi) - namletá na prášek se používá v malém množství, aby dodala čerstvou, pronikavou chuť a vůni zelenině, polévkám a chuťovkám, nebo aby obarvila rýži. Dávejte si pozor na šaty, protože kurkuma barví. Také se snadno připálí, proto ji vařte opatrně. V ajurvédském lékařství se užívá jako diuretikum, čistí krev je protizánětlivá a povzbuzuje...
Zázvor (adrak) - v indické kuchyni se zázvor používá široce ve všech podobách.Práškový zázvor se nevyrovná čerstvému, neboť jejich chuť a vůně se liší. Zázvor se používá v lékařství při poruchách trávení. Pojídaný v malých množstvích léčí bolesti žaludku i krku, a zázvorový čaj je vynikajícím lékem proti nachlazení. Balení : 100 gramů
Pudina čatný masala - směs koření pro přípravu osvěžujících mátových omáček a čatný (chutney), do salátů, slaných lasí a všude tam, kam byste dali mátu..... :) Mátové chutney podávejte k pikantním pokrmům jako pakory (obalované zelenině v kořeněném těstíčku), samosám apod.Balení : 100gr složení viz níže
Sambar masala - směs koření na čočku a jiné luštěniny.Uvařte si vynikající luštěninovo-zeleninovou polévku (recept viz níže). Složení : kurkuma, koriandr, pískavice, čočka chana,čočka urad loupaná/půlená, sůl 5%, chilli, kari listy, asafoetida 0,02% (pšeničná moouka), hořčičné semínko. OBSAHUJE hořčici a mouku (lepek). Balení 100 gr.
Kari koření - směs koření se používá k posypání hotového jídla, nebo na začátku vaření k zesílení chuti. Hmotnost: 100 g. Vyrobeno v Indii. více info viz níže
Čat masala. Směs koření do salátů, jogurtů, dresinků nebo na smaženou zeleninu dodá vašemu vaření pravý gurmánský šmrnc! Hmotnost: 100 g. Vyrobeno v Indii. více info viz níže
Sabjí masala. Směs koření na zeleninu má v kuchyni široké uplatnění a vaše vaření se stane gurmánským zážitkem! Hmotnost: 100 g. Vyrobeno v Indii. více info viz níže